Socializare si petrecerea timpului

Casa Orizont este un loc special amenajat pentru persoane varstnice care ofera servicii de inalta calitate fiind bazat pe socializare si ingrijirea atenta a acestor persoane.

 

Bãtrânetea este o etapã inevitabilã în viata noastrã, dar o putem face mai usoarã in CASA ORIZONT, acest lucru este posibil printr-un program bine ales adaptat nivelului individual de rezistentã, sub directã supraveghere medicalã si psiho-sociala .

In Casa Orizont va veti bucura de prezenta permanenta a unui asistent social si psihopedagog special care vine cu multe activitatati sociale, consiliere si terpaii organizate atat in grup cat si individuale.

Casa Orizont intampina marea familie cu spatii si servicii special amenajate pentru socializare si ingrijire:

– hall-reception cu salon

– internet-point

– sala cu 60 de locuri pentru jocuri de societate, activitati manuale si artizanale (desen, sculptura, pictura, cusut, restaurare) si serate muzicale

Metode folosite in terapia persoanelor varstnice :

  • meloterapia (terapie prin muzica) ajuta la destindere si relaxare, calmarea starilor de agitatie, tratarea tulburarilor vegetative si a celor depresive.
  • terapia prin arta (utilizeaza creatia prin desen, pictura, sculptura, dans, teatru) ajuta la vindecarea fizica, psihica si spirituala.
  • ludoterapia (terapia prin joc)

In Casa Orizont exista o mare familie si de aceea este foarte important ca petrecerea timpului sa se faca cat mai placut, de aceea rezidentii au la dispozitie o gama variata de jocuri de societate, cinema, activitati manuale, si sunt ajutati si incurajati sa le foloseasca.

Curtea amenajata cu multe spatii verzi, ronduri de flori, brazi, molizi, pini, pomi fructiferi, un parc special amenajat pentru plimbari, spatii pentru gradinarit, toate astea oferind rezidetilor un motiv in plus sa simta in vacanta.

Cu multa bucurie vom serba ziua de nastere a fiecarui rezident, iar bucuria va fi si mai mare cand alaturi de noi, vor fi cat mai multi membri ai familiei sarbatoritului.

Petrecerea de Revelion este foarte importanat care trebuie tratata asa cum se cuvine, asa incat masa festiva si programul stabilit trebuie sa ne surprinda placut.

Importante pregatiri la care vor participa rezidentii (in functie de dorinta fiecaruia) se vor face pentru Sarbatoarea Sfanta A Nasterii Domnului – Craciunul si pentru Sfintele Pasti ( cu toate obiceiurile si ritualurile specifice sarbatorii).