socializare si activitati - casa orizont

Internarea se face in baza prezentarii unui test COVID19 efectuat cu cel mult 48 ore inainte.

SOCIALIZARE & INGRIJIRE

Petrecerea timpului

Viata sociala este un factor ce contribuie semnificativ la sanatatea psihica si chiar fizica a fiecaruia dintre noi. Suntem fiinte sociale si avem nevoie de interactiunea cu semenii nostri.

Casa Orizont le ofera rezidentilor toate oportunitatile necesare pt o viata sociala activa.
Fiecare nivel al cladirii dispune de spatii special amenajate, dedicate socializarii si activitatilor recreative de grup.

Sah, jocuri de carti, table, rummy, vizionarea unei pelicule cinematografice in videoteca, discutii insufletite pe marginea cartilor citite sau evenimentelor de interes – dragii nostri batrani nu au mai deloc prilejul sa se plictiseasca.

Chiar si cei care la inceput au o atitudine mai rezervata nu rezista mult in „cochilia” lor si ajung adesea sa se integreze in mod firesc in familia noastra, a Casei Orizont.

Spatiile de la exterior – terasele, aleile si bancile de la umbra copacilor – reprezinta de asemenea o ambianta la fel de potrivita pentru socializare. Iar cand vremea permite, rezidentii „curajosi”  nu ocolesc nici locatiile amenajate pentru gradinarit.

TERAPIE & CONSILIERE

Activitati terapeutice

Rezidentii Casei Orizont beneficiaza de prezenta permanenta a unui asistent social si psihopedagog special care le propune activitati stimulative si le ofera consiliere si terapie individuala sau de grup.

Pe langa holul-receptie cu salon si spatiul destinat internetului, caminul nostru dispune si de o sala de 60 de locuri, special amenajata pentru activitati manuale si creative (desen, sculptura, pictura, cusut, restaurare), jocuri de societate si serate muzicale.

Terapiile practicate in caminul nostru si-au dovedit de-a lungul timpului eficienta in imbunatatirea calitatii vietii si recuperarea psiho-sociala a persoanelor varstnice:

Recuperarea medicala reprezintă domeniul de activitate complexa care prin tratamentele și tehnicile specifice de recuperare medicala se urmareste restabilirea capacitațiilor functionale pierdute de o persoana.

  • Kinetoterapia este forma de terapie care foloseste o varietate de exercitii fizice, miscari sau masaj pentru recuperarea sau ameliorarea sanatatii și mobilitatii persoanei.
  • Terapia ocpupationala este definita ca arta si stiinta ghidarii individului marcat de boala sau dizabilitate spre participarea la anumite activitati, cu scopul mentinerii sau imbunatatirii starii psiho-fizice.
  • Caminul de batrani Casa Oroziont dispune de un cabinet de recuperare medicla special amenajat in acest sens – unde isi desfasoara activitatea cei 2 specialisti angajati ai centrului de ingrijire a batranilor.
activitate recreativa

MOMENTE SPECIALE

Zile festive

Serbarea zilelor de nastere reprezinta un motiv de bucurie pt noi toti.
Iar aceasta bucurie este si mai mare cand, alaturi de noi, iau parte la eveniment si membri ai familiei persoanei sarbatorite.

O deosebita importanta mai acordam Sarbatorii Sfinte a Nasterii Domnului – Craciunul, Sarbatorii Sfintelor Paste (cu toate obiceiurile si ritualurile crestinesti) si Revelionului. La pregatirile necesare acestor zile de sarbatoare iau parte si rezidentii – in functie de dorinta fiecaruia.

Scroll to Top