DESPRE NOI

Casa Orizont

inseamna mai mult decat un simplu azil de batrani. Inseamna o mare familie din care facem toti parte – rezidenti, personalul de ingrijire si echipa manageriala deopotriva.

Inseamna reintoarcerea la viata rurala si natura, unde multi seniori, ramasi singuri sau cu probleme de sanatate, aleg sa traiasca o batranete linistita. Bucurandu-se de o viata sociala activa alaturi de noi prieteni, participand la activitati comune ori relaxandu-se in biblioteca, la o plimbare in gradina sau in fata televizorului.

Planul de imbunatatire si adaptare a mediului ambiant pentru beneficiarii centrului Asociatia Casa Orizont 2021-2024

Raport de activitate pentru 2023

LOCALIZARE

Locatie

Locatia Casei Orizont (camin de batrani privat) este satul Beleti-Negresti, centru agricol din judetul Arges, asezat la poalele muntilor Carpati.
Inconjurat de dealuri impadurite si peisaje de o frumusete aparte, satul se afla la 8 km de Topoloveni, 25 km de Pitesti si 90 km de Bucuresti.

SCURT ISTORIC

Istoric

Cladirea rezidentei Casa Orizont este rezultatul restaurarii radicale a unui siloz de stat de mari dimensiuni. Acesta a fost construit in 1963 pentru a depozita mere si cereale produse la nivel local.
Restaurarea atenta si pasionata s-a intins pe o durata de 5 ani. Lucrarile, efectuate sub indrumarea permanenta a arhitectilor romani si italieni, au avut printre obiective si pastrarea nealterata a volumelor si structurii originale.
La fel, coloritul fatadelor si al lemnului din decoratiunile lucrate manual a ramas neschimbat fata de acum mai bine de 50 de ani.

AMENAJARE INTERIOARA

Interior

Amenajarea interioara a fost realizata de profesionisti italieni. Mobilierul rezidentei este reprezentat de piese de anticariat din Italia si Franta anilor 1860-1920. Peretii sunt acoperiti cu picturi italiene moderne si lucrari grafice din perioada 1700-1920, semnate de artisti europeni ai vremii.

Nu a fost precupetit nici un efort pentru a crea o atmosfera primitoare, in care batranii nostri dragi sa se simta ca acasa. In Casa Orizont, plasticul si inoxul exista doar in bucatarie si bai – din motive ce tin de igiena. Rezidentii nostri sunt inconjurati de caldura lemnului sculptat, de opere de arta originale, precum si de obiecte de arta romaneasca, italiana si chiar africana.

AMENAJARE EXTERIOARA

Exterior

La exterior, Casa Orizont pune la dispozitia rezidentilor sai doua terase (acoperite) de cate 400 mp fiecare si o gradina cu suprafata de 12.000 mp.
Aceasta include spatiu de parcare, alei, spatii de relaxare cu banci si mese, flori, arbusti ornamentali si livada.

ECHIPA CASEI ORIZONT

Echipa noastra

DIRECTOR GENERAL – Aldescu Alina 
Director contabil – Asistent social – Publicitate P.R. – Medic generalist – Medic psihiatru – Medic Neurolog -Asistente medicale -Terapeut ocupațional-Kinetoterapeut -Maseur– Infirmiere – Bucatari – Tehnicieni intretinere  – Intretinere exterior

CASA ORIZONT & CASA CRIS

Prezent si viitor

Societatea proprietara – fondata de cetateni italieni si cu conducere italiana – a realizat acest proiect cu pasiune si daruire.
Obiectivul a fost reprezentat de punerea la dispozitie a unor servicii de ingrijire, asistenta si cazare de foarte buna calitate, la preturi accesibile persoanelor varstnice sau familiilor acestora.
Succesul proiectului ne-a determinat sa deschidem, in urma cu aprox. 1 an, un al doilea camin de batrani:

Casa CRIS este un camin privat dedicat ingrijirii persoanelor varstnice care prefera sa traiasca in sanul unei comunitati mai mici, intr-o ambianta practica si moderna.

Insa principiile, valorile si obiectivele asumate sunt identice pt ambele noastre camine (CASA ORIZONT si CASA CRIS).
“Reteta” e practic aceeasi: SERVICII DE CALITATE OCCIDENTALA LA PRETURI ROMANESTI.

Determinarea si entuziasmul de a oferi persoanelor varstnice ingrijire de cea mai buna calitate la preturi accesibile nu s-au diminuat de-a lungul anilor. Iar in viitor vom depune ca si pana acum toate eforturile necesare pt a oferi tuturor rezidentilor nostri dreptul la o batranete frumoasa, demna si linistita. La cele mai mici costuri posibile – si o calitate fara compromisuri.

Scroll to Top